Blog

image.png

Als klein meisje droomde ik ervan om prima ballerina te worden. Ik genoot van de sierlijke bewegingen, de muziek en het contact maken met mijn lijf. Na mijn auditie bij het conservatorium bleek ik niet het perfecte lichaam te hebben. Ik werd afgewezen. Dag droom. En zo ontstond er een heel ander pad dan ik had bedacht…

In alles succesvol zijn

Onbewust had ik toen een keuze gemaakt. Ik had de conclusie getrokken dat je maar beter niet kunt proberen je dromen na te jagen, want ze kunnen toch alleen maar in duigen vallen. En ik sloeg andere weg in. Die van keihard werken. Zorgen dat ik nooit meer zou falen, want zo voelde de afwijzing toch. Ambitie en perfectionisme werden mijn motto. Eerst op de middelbare school en later tijdens mijn studies en banen. Onbewust had ik een overtuiging ontwikkeld dat ik alleen maar succesvol kon zijn, als ik mijn best deed en keihard werkte. Het resultaat was dat ik al was aangenomen voor een baan alvorens ik mijn diploma Commerciële economie op zak had. Als jonge vrouw reisde ik af naar Luxemburg om financieel advies te geven. Niet verkeerd toch? 

Mijn masker

Maar al vrij snel kwam ik er achter, dat er in die hardwerkende jonge vrouw, ook een gevoelige en onzekere vrouw huisde. Een vrouw die regelmatig over haar grenzen ging en totaal haar lichaam negeerde. Een vrouw die ook graag een ‘betere wereld’ voor zich zag. Een wereld waarin iedereen gelijke kansen zou hebben en zichzelf mocht zijn. Een wereld waarin we beseffen dat iedereen met elkaar verbonden is. Op dat moment snapte ik dat ik al die jaren een masker had gedragen. Een rol had gespeeld. Ik werd totaal geleefd! Ik wilde dat niet meer. Ik had een nieuwe droom… gewoonweg mijzelf zijn. 

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Foto verbeter de wereld begin bij jezelfIk weet nog goed dat ik bij Ronald Berendsen van Randstad solliciteerde. Ik vertelde hem heel open en eerlijk wat hij van mij kon verwachten. Wat mijn kwaliteiten en ook mijn uitdagingen waren. Ik dacht, ik wil hier alleen maar werken als ik écht mezelf kan zijn! Iedereen heeft toch zijn ontwikkelpunten?! Is dat niet de uitnodiging in dit leven, dat we ons blijven ontwikkelen als mens? Je eigen bewustzijn ontwikkelen. En wat bleek.. juist daardoor kreeg ik de baan! Gewoon door helemaal mezelf te zijn.

Yoga

Hierdoor en via de vele trainingen en opleidingen die ik heb gedaan, leerde ik - met vallen en opstaan - om afgestemd te blijven op mijn diepste wezen. Yoga leerde mij te vertrouwen op mezelf en mijn intuïtie. En vooral ook om te vertrouwen op het ritme en de energie van de natuur en op de juiste momenten rust te nemen en stil te zijn. Ik ging weer op een ontspannen manier richting geven aan mijn leven, en alles kwam ik een flow terecht.

Zelfbewustzijn

Nu ben ik juíst blij dat ik niet het lijf van een prima ballerina heb. Daardoor heb ik een leven gecreëerd vanuit Zelfbewustzijn en ben ik Yogadocente en coach geworden! Nu kan ik mijn deelnemers meenemen in de houdingen, en leer hun te luisteren naar hun lichaam. Dat ze rust en ruimte mogen ervaren en bewustwording krijgen. Dat ze hun Zelfbewustzijn ontwikkelen en zo goed voor hun lichaam leren zorgen. 

Lotus foto uitvergrootAl mijn opgedane kennis, 22 jaar ervaring en de meest effectieve oefeningen heb ik voor jou samengebundeld in mijn 7-weekse Training - Van oude gewoontes naar een nieuw leven vanuit Zelfbewustzijn -.

Hierin leer je rust en ruimte te creëren om op een ontspannen manier jezelf te kunnen zijn. Je krijgt de regie weer in eigen handen en gaat meer kracht en energie ervaren in het dagelijks (werk)leven. 

 Dus als jij het gevoel hebt dat je wordt geleefd en dat je graag weer op een ontspannen manier vorm wil geven aan jouw (werk)leven, wil ik je graag deze tools leren en nodig ik je van harte uit om aan mijn training deel te nemen.

De training start 12 oktober. Hier kun je alle informatie vinden en je inschrijven. Doe jij mee?

Jeanielle

Contact Puur in Balans