Yoga voor kinderen

Naast de Yoga lessen voor volwassenen verzorgt Puur in Balans op diverse manieren lessen voor kinderen. Door kinderyoga komen kinderen meer in contact met hun eigen gevoel en hun innerlijke wereld. Zo kunnen ze hun intuïtie en aangeboren openheid behouden. Kinderyoga draagt bij aan het zelfvertrouwen van je kind. Kinderen leren zichzelf en anderen te respecteren.

Bij Kinderyoga doen we veel leuke oefeningen en bewegingen. Dit is goed voor het lichaam. Kinderen worden sterk en soepel. Ook is er tijd voor verhalen, muziek en spel. Mijn ervaring is dat kinderen het heerlijk vinden dat er in de les ruimte is om mee te bewegen met de aanwezige flow. Soms zijn kinderen heel moe, na een drukke schoolweek. Er is dan alle gelegenheid om lekker te gaan liggen met een dekentje en zijn de oefeningen wat zachter en gericht op ontspanning. Op andere momenten zijn de kinderen vol energie en hebben ze juist de behoefte om zich te ontladen en even lekker gek te doen. Het feit dat er mee gevoeld wordt en dat er even niets moet zorgt voor ontspanning bij de kinderen.

Door het beoefenen van yoga leren kinderen ervaren wat er zowel innerlijk als in de buitenwereld afspeelt. Een aantal voordelen zijn:

  • Het concentratievermogen neemt toe;
  • Kinderen leren respect voor anderen te hebben;
  • Kinderen bouwen een gevoel van zelfvertrouwen op, wat bijdraagt aan een positief zelfbeeld en het ontwikkelen van de eigen kwaliteiten;
  • Kinderen leren om te gaan met prestatiedruk en sneller en beter te ontspannen.

Lees meer over de groepen die Puur in Balans hanteert
Lees meer over “iedereen is uniek”
Lees meer over Yoga en kinderen met buikpijn
Lees meer over Yoga ook voor drukke kinderen

puurinbalans kinderyoga

Contact

Voor vragen of het aanvragen van een proefles kunt u mailen
naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een app bericht naar 
06-11014686.
Ik reageer binnen 48 uur.