Yoga voor volwassenen

Tijdens de Yoga lessen van Puur in balans spelen we afgestemd op jouw intentie met de elementen uit de Yoga filosofie om eenheid in jezelf te ervaren. De yoga lessen gaan vooral over het creëeren van fysiek en mentaal bewustzijn en het streven naar evenwicht tussen lichaam, geest en jouw kern, denken en voelen, beweging en stilte en tussen de buitenwereld en jezelf. Vanuit dit bewustzijn gaan we een stap maken om het verschil te ervaren tussen de "ziener" en het "geziene". De "ziener" ook wel "waarnemend bewustzijn" genoemd kijkt op afstand naar gedachten, gevoelens, emoties en overtuigingen. Tijdens de lessen ervaren we dat een gedachte, een idee en zelfs een gevoel of emotie net zo veranderlijk is als de golven van de zee. Het bewustzijn dat de verandering waarneemt echter niet. Ik nodig je uit te onderzoeken wat dit besef voor jouw dagelijkse leven kan betekenen.

Wat de les uniek maakt is dat Puur in balans bij de beoefening van de diverse stappen in yoga werkt met de beheersing van de energie stromen in je lichaam. In de groepslessen van Puur in Balans ligt de nadruk op het fysieke aspect uit het 8 voudige pad van Yoga,de Asana’s. Hierbij worden we uitgenodigd om Gewaar te Zijn in de houding. Op te merken welke patronen we tegen komen tijdens de beoefening van de houdingen en te luisteren naar de behoeften van het lichaam. In de les staat altijd een deugd of innerlijke kwaliteit centraal, die samen met jouw intentie de basis vormt van jouw beoefening. Kenmerkend voor de lessen van Jeaniëlle is dat zij de inzichten uit de Hatha Yoga traditie, combineert met de inzichten uit de Do-in Yoga en Yin Yoga.

De andere elementen uit de Yoga traditie, worden verwerkt in de ontspanningsoefeningen en visualisaties. Bij aanvang van de les starten we altijd met een bewustwordingsoefening. Daarna volgt een warming-up en diverse asana’s gericht op kracht, souplesse, evenwicht en concentratie. De les wordt altijd afgesloten met een ontspanningsoefening en visualisatie. Ook komen regelmatig meditaties, Yoga Nidra en energie oefeningen aan bod. De lessen brengen lichaam en geest meer in evenwicht, waardoor je ook in stress situaties beter bewust kan blijven van jezelf en jouw patronen. Vanuit deze rust leer je doeltreffend te handelen.  

 

 

Contact

Voor vragen of het aanvragen van een proefles kunt u mailen
naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een app bericht naar 
06-11014686.
Ik reageer binnen 48 uur.